Direct contact

Type ras: Middentijdse rassen

Opera

Een volle schoonheid met hoog rendement

Vroegheid

Productiviteit

Smaak

Ziektebestendigheid

Houdbaarheid

Uiterlijk

Kenmerken

  • Kas en stellingen
  • Grote, sappige vruchten
  • Hoog aandeel Klasse 1
  • Sterk glanzend
  • Hoge plukefficiëntie

Wie wil dat nu niet? Bij het invallen van de winter nog even terugdenken aan de zomer, met een schaal vol prachtig grote, intens glanzende rode aardbeien. Met Opera, een nieuw ras uit het eenmaaldragers programma van Fresh Forward, is dit mogelijk. In Opera worden een aantal uitzonderlijke kenmerken gecombineerd zoals een grote vruchtmaat, prachtige glans, zeer hoge plukefficiëntie en goede doorkleuring in het najaar. Dit maakt het ras een uitstekend alternatief voor Elsanta in de doorteelt.

Teelt

Opera is een middentijdse eenmaaldrager die een vergelijkbare start van de oogstperiode heeft als Elsanta en Sonata. In de doorteelt heeft Opera weinig kou nodig, waardoor vroeg in het nieuwe jaar met de tweede bloei en oogst kan worden begonnen. De verzorging van het gewas vraagt weinig arbeid. Door haar lange bloemstelen en opgaand gewas, zijn de trossen makkelijk door te halen. Ook geven de planten weinig werk bij het opschonen. Het gewas is vitaal, ziekten maken weinig kans. Opera is weinig gevoelig voor zowel stengelbasisrot (Phytophthora cactorum) als meeldauw (Podosphaera aphanis). Behalve voor de doorteelt, is het ras ook geschikt voor de stellingteelt. In deze teelt behoudt Opera ook bij zomerse temperaturen haar maat, smaak en glans.

Oogst

De bijen en hommels vliegen graag op de stuifmeel rijke bloemen. De lange bloemstelen komen mooi gespreid uit de plant en zorgen daardoor voor een zeer goede oogstspreiding. Ook de laatste vruchten aan de plant blijven groot van maat. Daardoor heeft Opera een lange oogstperiode. Het gemiddeld vruchtgewicht ligt van het begin tot het einde van de oogst zeer hoog. Dit maakt Opera tot een ras met een hoog aandeel eerste klas aardbeien en een zeer hoge plukefficiëntie.

Afzet

Opera maakt grote sappige vruchten die sterk glanzen. De vruchten hebben een donker rode kleur, die ook bij korte dagen met weinig licht en warmte behouden blijft. Samen met haar mooie glans, garandeert dat in de winter een aantrekkelijke aardbei voor in het schap. Voor de handel is de mooie uitstraling van Opera in moeilijkere teelt perioden van het jaar een groot pluspunt.

Bekijk al onze rassen