Direct contact

Ons bedrijf

Van Alphen Soft Fruit Plants

Van Alphen Soft Fruit Plants is een middelgrote plantenkweker gespecialiseerd in de vermeerdering van aardbeienplanten. Het bedrijf is gevestigd in het West Brabantse Galder, net onder Breda. Van Alphen is een “gesloten bedrijf”. Elk jaar wordt er van de originele stock, zoals deze bij de Naktuinbouw in stand wordt gehouden, van elk ras een aantal PBM gecertificeerde planten gekocht. Met dit uitgangsmateriaal worden vervolgens alle stadia op ons eigen bedrijf uitgevoerd. De eerste twee generaties planten (BM-1 en BM-2 gecertificeerd) worden in een luisvrije kas vermeerderd.

Van Alphen Soft Fruit Plants beschikt over een breed assortiment aan rassen en planttypes. Vanaf begin juli tot de laatste week van augustus loopt het ‘zomerseizoen’. In deze periode worden de stekken uit de kas en verse planten gerooid. De planten worden gesorteerd en nog diezelfde dag aan de klanten geleverd.

Eind november, wanneer de planten volledig in rust zijn, begint het ‘winterseizoen.’ De frigoplanten worden gerooid en naar het bedrijf gebracht. Wij beschikken over modern ingerichte gebouwen voor een snelle en kwalitatief goede verwerking van de aardbeienplanten. Ook worden op dat moment de trayplanten ingepakt.

Bedrijfshistorie

Ben van Alphen, vader van de huidige eigenaar Frank van Alphen, is sinds 1965 een vooruitstrevende aardbeienteler. Ben heeft aan de wieg gestaan van vele toonaangevende veranderingen binnen de aardbeienteelt en dan met name de verlate teelt in de volle grond. Ben heeft altijd zijn eigen planten vermeerderd en daarmee op dit gebied een ruime ervaring opgedaan. Het bedrijf heeft zich in deze tijd ontwikkeld tot een toonaangevend productiebedrijf. Sinds 1982 werden er ook voor andere bedrijven aardbeienplanten vermeerderd, wat zich in de loop der jaren steeds meer uitbreidde en professionaliseerde.

Frank van Alphen heeft altijd een speciale voorliefde voor de teelt van de planten binnen het bedrijf gehad. In 1996 heeft het bedrijf zich volledig gespecialiseerd in de teelt van aardbeienplanten. In 1999 heeft Frank, na 5 jaar met zijn ouders samen in maatschap te hebben gewerkt, het bedrijf volledig overgenomen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Teelt

Van Alphen Soft Fruit Plants heeft de laatste jaren een aantal strenge hygiënische maatregelen doorgevoerd en geïntensiveerd, teelt technische maatregelen geperfectioneerd en het assortiment uitgebreid met diverse nieuwe rassen en planttypen.

Planttypen

Alle verschillende planttypes worden binnen ons bedrijf met de grootste zorg voor kwaliteit en hygiëne opgekweekt en zijn allemaal afkomstig van BM-2 moederplanten.

Rassen

Om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn hebben wij een breed pakket aan rassen. Naast de meest interessante en beloftevolle vroege, middentijdse en late rassen, hebben we ook doordragers in ons pakket.