Direct contact

Type ras: Middentijdse rassen

Korona

Vroegheid

Productiviteit

Smaak

Ziektebestendigheid

Houdbaarheid

Uiterlijk

Korona staat bekend om haar uitstekende smaak. De vruchten zijn groot, uitzonderlijk zoet en hebben een mooi donkerrood uiterlijk. Korona wordt veel gebruikt voor huisverkoop en zelfplukvelden in Duitsland.

Bloei en plukperiode
Korona heeft kleinere bloemen met stevige bloemtakken en goed stuifmeel voor een goede zetting. Het gemiddelde vruchtgewicht is vergelijkbaar met de Elsanta. De plukperiode van Korona is ongeveer gelijk aan Elsanta.

Vruchtkwaliteit
Korona heeft een glanzende donkerrode kleur en ook van binnen zijn de vruchten rood gekleurd. De vruchten zijn kegelvormig en redelijk gelijkmatig qua grootte en vorm. De vruchten zijn minder stevig en daardoor kwetsbaar, drukplekken zijn vrijwel direct zichtbaar. Korona heeft een aangenaam aroma, een hoge Brix-waarde en de smaak is duidelijk beter dan die van de meeste andere rassen.

Oogst en productie
De productiviteit van Korona is goed en het percentage eerste kwaliteit vruchten is hoog. De eerste vruchten zijn groot, later wordt de vruchtmaat kleiner. Zeker in een meerjarige teelt kan de vruchtmaat tegenvallen. De houdbaarheid van de vruchten is beperkt.

Ziektegevoeligheid
De planten van Korona zijn weinig vatbaar voor verwelkingsziekte (Verticillium dahliae) en meeldauw (Sphaerotheca macularis), en zeer weinig vatbaar voor roodwortelrot (Phytophthora fragariae), paarse vlekkenziekte (Alternaria alternata) en stengelbasisrot (Phytophthora cactorum). De vruchten zijn iets vatbaar voor vruchtrot (Botrytis cinerea) en vatbaar voor meeldauw (Sphaerotheca macularis).

Bekijk al onze rassen